Kalıcı Makyaj

Kalıcı makyaj nedir?

  -Yüzün çeşitli bölgelerinde ana hatları belirginleştirmek için estetik amaçlarla deri altına boya bırakma diğer bir  adla mikro- pigmenttasyon işlemine Kalıcı makyaj denir. Aynı zamanda yüz gençleştirme ve post-operatif tedavilerde; bazı yüz düzensizliklerini düzeltmekte kamufle etmekte; yara, yanık, vitiligo’nun  neden olduğu deri pigmentindeki deformasyonlarda da uygulanan bir yöntemdir.

Kalıcı makyajın tarihçesi

 Kalıcı makyaj bugünkü anlayışla aslında kısa bir geçmişi olmakla birlikte derin ve uzun  bir tarihe sahiptir.Güzellik terapisinin temeli dövme bilgisine ve tecrübesine dayanmaktadır.

Eskiden dövme çok basit bir şekilde uygulanıyordu. Çeşitli kültürlerde basit araçlarla çalışılırdı. Araç olarak tahta, kemik, havyan dişleri, balık kılçıkları veya dikenler kullanılırdı. Örneğin Japonya’ da, Polonezya’ da, Mikronezya’ da ve Malezya’ nın farklı bölgelerinde kısa iğneler  veya tarak şeklindeki araçlar ile dövme yapılıyordu ve cilt yüzeyine boya pigmentleri  yedirilir yada cildin içine dövülürdü. Yeni Zelanda’ da küçük keserler veya kemikten yapılan keskiler ve cildi kesmek için de deniz kabukları kullanılırdı. Burma’ da ise bakırdan yapılmış araçlar kullanılırdı. Eskimolar ilk dövmelerini kuruma batırılmış ipliklerle cilde dikiliyordu. Koyu tenli insanlar yara izi bırakılarak dövmeler ile yetinmek zorunda idi. Burada açılmış yaranın içine yabancı bir madde koyarak üzeri çam reçinesi ile tedavi ediliyordu. Keloid kültürü oluşturulup bu şekilde yara izinin daha belirgin olması sağlanıyordu.

Ancak Asya’ dan Avrupa ilk iğnenin gelmesi ile birlikte daha detaylı motifler uygulanabiliyordu. Batlı uzmanlar geleneksel dövmenin Doğu Asya’da, daha doğrusu Japonya’ da , zirveye ulaştığı konusunda hemfikirler. Tanrının yaratma gücüne duyulan saygıdan dolayı Hıristiyan ve İslam alemi dövmeyi yasaklamıştır. Bu bakımdan yıllar boyu Müslümanlar Hıristiyanlardan daha fazla direnç göstermişlerdir.

Tarihe göre dövmenin çeşitli sebepleri vardır. Örneğin örf, ritüel, süslenme ihtiyacı, moda, kendini beğendirme, aitlik, birliktelik, siyasi, hukuki, dinsel ve tıbbi sebepler. Bir efsaneye göre Yesso adında bir adada yerel bir tanrıça  yaşar. Bu tanrıça kızların dövme olması konusunda talimat verir. Dövme olmadıklarında bu kızların erkekler tarafından beğenilmeyeceği ve hatta ölümden sonra cennette gidemeyecekleri söyler.  Dövme 5. yaşından itibaren uygulanırdı. İlk olarak bilezik şeklinde birbirine girmiş çizgiler  dirseğe kadar yapılırdı.Traş bıçağı ile cildin yüzeyi  kesilirdi ve huş ağacı kabuğunun isi ile işlenirdi. Kanın durmasını sağlamak için de yaralar bitkilerle kapatılırdı. Ergenlik çağından itibaren yukarıya doğru bakan bıyıklar yüze yapılırdı. Evlenirken de bu bıyıklar kulaktan kulağa devam ettirilir ve kaşlar arası da birleştirilirdi. Bu şekilde kocaya hizmet edildiği ima edilirdi. Sürgünden veya hapis cezasından daha kötü olan "ceza dövmes”i uygulaması vardı. Hükümlüler toplum içinde ve hükümlü yakınları da bu şeklide toplumdan sosyal olarak izole edilmiş olurdu.

Son uygulanan "ceza dövmesi” Japonya’ da 1720 ve 1742 yılında olmuştur. Ancak bugüne kadar hala bu suç belirtilen işaretlerin  gerçekte suç ile ilgili olup olmadığı konusunda belirsizlikler var. Örneğin Tokyo da hırsızlara üst kola yatay çizgi dövmesi yapılırdı. 10 iğneden deste yapılıp siyah mürrekebe batırarak yapılırdı. Dövme iyileştiğinde suçlu hemen serbest bırakılırdı.  Osaka’ da hüküm giymiş kişilerin alınlarına köpek yazılırdı.

Japonya’ da ki "ceza dövmelerini” tarihi varlığı hiçbir zaman saklanmadı. Daha eski zamanlarda kadınlara yapılan "ceza dövmesi” bilinmiyor ve 1720 yılında kanunla yasaklanmıştır. 1790 yılından itibaren porte, dram ve hikayeler dövme olarak yapılmaya başlanmıştır. 1820 yılı itibarı ile tüm vücuda dövme yapılmaya başlanmıştır. Yeni ve zengin ticari kesime değerli kumaş,sırma kumaş giymeleri ve altın taşımaları yasak olduğundan bu tüm vücut dövmeleri ideal bir alternatif oluşuyordu.

Böylelikle büyük talep sayesinde ve dövme tekniğin gelişmesiyle birlikte yeni bir ticari alan oluşmaya başladı.

1868 yılında siyasi devrimden sonra dövme atölyeleri polisler tarafından basıldılar. Tüm motif kitapları ve aletleri alıkonuldu. Yeni hükümet hayretler içersinde yabancıları tüm vücudu sanatsal bir şekilde dövme ile işlenmiş işçilerden ve hizmetlilerden hoşlanmaya devam etmelerini izliyorlardı. Sonuç olarak  bir veya iki dövmeci ayakta durmayı başardı.

1860 yılında dövme ustası olan Hori Chyo tarafından lokal anestezi ve temel boya olarak iyi sonuç veren kahverengi boya bulunmuştur. Sanatsal ünü o kadar yayıldı ki, Avrupadan bile diplomatlar ve sosyeteden bayanlar dövme uygulaması için bu ustaya geliyorlardı. 1881 yılında genç bir deniz subayı, ki daha sonra İngiliz Kralı  4. George olacaktır, alt koluna dövme yaptırdı. York Dükü, Edinburgh Dükü, Yunanistan Kraliçesi Olga ve Çar 2. Nikolaus ‘ da dövme yaptıranlardan bazıları.Aynı zamanda Londralı Sutherland MacDonald ( Ölüm 1926 ) dövmecilerin Rafaeli olarak gelişti. Elit aristokrat tabakasına mensup insanlar müşterilerinin arasındaydı. Örneğin Kral 6. Edward, Çar Nikolaus ve Johore Sultanı. Gölgelendirme konusunda uzmandı ve ayrıca  Avrupa’ da kendi dövme makinesini geliştirdi. Avrupa’ da a Sutherland etkisini sürdürürken denizciler tüm dünyaya Japon dövmeleri yaydılar. Çeşitli savaşlar sebebi ile bizim kültürümüzde dövmenin gelişmesi durdu. Ancak 60 lı yılların başları itibarı ile dövme yine ivme kazandı. Bugüne kadar hala kişisel özgürlüğe ve sanatsal olarak kendini ispat etmeye aracı oluyor. Yıldan yıla da daha çok yayılmaya başladı.

Belirli bir zaman sonra artık sadece vücuda değil aynı zamanda yüze de güzel ve kalıcı belirginliklere ihtiyaç duyulmaya başlandı.

Bu kalıcı makyajın doğum anıdır. Yüz çok hassas olduğundan sıradan dövme makineleri bu ince iş için uygun değildi. Ayrıca da dövme boyaları yüz için çok koyu idi. Böylelikle 70’ li yıllarda kalıcı makyaj için özel dövme makineleri ve özel boyalar geliştirildi. Elbet bu araçlar Asya’ dan gelmekteydi. 80’ li yıllarda önce Almanya’ yı sonra da Avusturya’ yı sardı. Her şeye rağmen kalıcı makyajın tatmin edici sonuçlar verdiği anlamı göstermedi.

Ancak 90’ lı yıllarda  makine teknolojisinin  ve çalışma tekniğin gelişmesiyle hareket kazanmıştır. O zamandan beri kontür çekme daha ince ve doğru olarak yapılıyor.

Kalıcı makyaj dövmeye benzer mi?                                                        Uygulama yöntemi olarak bir çok benzerlikleri olmasına rağmen hem uygulandığı deri katmanı hemde uygulana maksadı anlamında bir çok farklılıklar gösterirler. Mikro-pigmentasyon sadece yüz yapısını iyi bilen ve detaylı renk bilgisine sahip uzmanlar tarafından uygulanmalıdır. Kalıcı makyajda kullanılan teknikler, araçları ve pigmentler özel olarak mikro pigmentasyon işlemlerine özel tasarlanmıştır ve uygulanmaktadır. Kalıcı makyaj bu nedenle dövme sanatçıları tarafından uygulanması tavsiye edilmez. Kalıcı makyaj uygulanan bölgeler hassasiyeti yüksek bölgeler ise  etkili topikal anestezik kremler kullanılabilmektedir.

 Ne kalıcı makyaj kullanılan renklendirici maddeler nelerdir?

Kalıcı makyajda üretildiği ülkenin Gıda ve İlaç İdaresi tarafından onaylanmış güvenli, renklendirici doğal pigmentler kullanır. Bu boyalar üretildiği ülkenin Gıda ve İlaç İdaresi tarafından yetki verilen laboratuarlar tarafından tahlil edilerek MSDS raporuyla  tüm alarjik riskleri belgelenir ve bu şekilde ithalat ve ihracatına izin verilir.    

Kalıcı makyaj güvenli bir işlem midir?

Kalıcı makyaj uygulaması sadece steril şartlar altında yapılır. Sadece tek kullanımlık iğneler kullanılır. Hiç bir uzun vadeli yan etkileri yoktur; kısa vadeli etkileri ise şişme ve hassasiyet, bazı kızarıklıklar olabilir.

  Kullanılan pigmentler MSDS belgesine sahip ise  alerjik reaksiyon göstermezler. Alerji testi gerekirse saç çizgisi içine küçük bir alana pigment enjekte edilerek uygulama öncesi yapılır ; müşterinin ve kalıcı makyaj uzmanının reaksiyon riskini görmesi için en iyi yöntem budur..

 Kalıcı Makyaj uygulamasında acı hissedilirmi ?

  -Tropikal jel benzeri anestezi kremleri çalışılacak olan bölgeye uygulandığında müşterilerinizin  çoğu çok az veya hiç acı hissetmez. Kullanılacak Tropikal jellerin Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olmasına dikkat ediniz.

 Uygulama nekadar sürede yapılır  ?

  -Bir uygulama için gerekli ortalama süre 1 ila 2 saat arasındadır.

  İyileşme süresi ne Kadardır? Herhangi bir bakım işlemi gereklimidir?

  -Bazı şişlik ve kızarıklık uygulamayı takip eden 24 saat içinde beklenen bir durumdur. Soğuk kompres göz çevresinde şişliği azaltmaya yardımcı olur. Uygulama  alanını temiz tutulmalıdır.

 

1.Kalıcı makyaj uygulaması işleme uygun olarak bir mikropigmentasyon uygulamasıdır.

2.Rötuş sürecine kadar ve rötuşu takiben 3 hafta titizlikle, önerildiği şekilde bakımı takip edildiğinde, uzun süreli kullanıma müsaittir.

3. İyileşme sürecinde güneşlenmekten, deniz ve havuzda yüzmekten, hama ve sauna kullanmaktan, solaryuma girmekten, kimyasal içeren makyaj temizleyicilerinden kaçınılmalıdır.

4. Tedavi sürecinde uzmanımızın önerdiği tedavi edici kremler dışında her türlü medikal ya da doğal krem/yağ/solüsyondan uzak durulmalıdır.

5. Rötuş işlemi ilk işlemi takiben 3 ila 4 hafta içinde ücretsiz olarak yapılmaktadır. Rötüş işleminden sonra yapılacak her türlü müdahale ücrete tabidir. Ayrıca rötuş süresi geçirildiğinde işlem ücreti olarak150 tl alınacaktır.

6. Görüntünün rötuşa kadar silikleşmesi beklenilen bir durumdur; bu konuda endişe duymayınız. Rötuş işlemine kadar boyanın boyanın cildin alt yüzeyindeki değişimi uzmanın gözlemlemesi için bir kontrol mekanizmasıdır. Bu tip durumlarda rötuş işleminde renk sabitlenmektedir.

7. Kullandığımız tüm malzemeler hipoallerjik olup, alerjik bünyelerde, konunun uzmanı doktorlardan görüş alınmalıdır. Oluşabilecek her türlü alerjik reaksiyon müşterimiz sorumluluğundadır.

8. İşlem sonrasında problem olarak gördüğünüz her türlü durum için uzmanımıza başvurmanız gerekmektedir.

Yapılan Kalıcı Makyaj Uygulamasının garantisi var mı?

  - Müşterilerimizin sonuçtan kesinlikle memnun olması gerekmektedir. Sonuç olarak, biz uygulamayı izleyen 12 ay boyunca ücretsiz takip ve en az bir rötuş hakkı sunmaktayız..

  İstenen görünüm ve tonları nasıl belirlemeliyiz ?

  -Golden Arrow hem şekillendirme konusunda hem de istenilen boya tonun da  bire bir müşteriniz ile   detaylı bir istişare sonunda karar vermenizi önerir. Kalıcı makyaj uzmanlarına müşteriye yakışan en iyi tona karar vermede; müşterinin kendi cilt tonlunu, saç rengini ve yaşam tarzını baz alarak uygulanacak tonları seçmenizi tavsiye ederiz. K

Kalıcı makyaj uzmanları farkı nedir?

  -Golden Arrow Kalıcı Makyaj Uzmanları müşterilerine gerçekten doğal bir görünüm vermekte uzmanlaşmıştır. Müşterilerimizin güvenliği ve memnuniyeti bizim önceliğimizdir. Biz MSDS belgeli ve sağlık Bakanlığı kriterlerine uygun boyalar ithal ediyor ve kullanıyoruz. MSDS belgeli ve sağlık Bakanlığı kriterlerine uygun boyaları www.dovmemalzemesi.com web sitemizden online olarak temin edebilirsiniz. Bizim Kalıcı makyaj ekipmanlarımız güvenli ve etkili kalıcı makyaj uygulaması için bizim için tasarlanmış ve üretilmiştir.

    Her şeyden önce, Golden Arrow tüm personelinin her müşteriye en iyi hizmeti, bakım tavsiyelerini  ve istenen sonucu vermeyi taahhüt eder. Bizim

 Golden Arrow makyaj uzmanlarının nitelikleri diğer kalıcı makyaj uygulayıcılar farklımıdır ?

  Golden Arrow Kalıcı Makyaj uzmanları detaylı ve 6 ay süren sıkı gözetim altında eğitim alırlar. Golden Arrow Kalıcı Makyaj uzmanları sertifika almak için 100 denetimli prosedürü gerçekleştirmektedir.

    Bu süreçten geçmeden mesleğe atılan uygulayıcılar  büyük ölçüde müşteri güvenliği ve memnuniyeti tehlikeye sokabilir.

 Uzun kalıcı makyaj son nedir?

  -Yavaş yavaş solma tüm mikro-pigmentasyon işlemleri için beklenen bir sonuçtur. Bu süreç  kişilere göre, kullanılan boyaya göre ve uygulama şekline göre değişiklik gösterebilir. Bazen solma 10 yıl sürmesine rağmen 3 -5 yıl sonra yenileme gerekmektedir. 


Kalıcı Makyaj Malzemesi Satan Yerler,

Kalıcı Makyaj Malzemeleri,

 Kalıcı Makyaj Malzemesi,

Permanent Make-Up

Kalıcı makyaj malzemesi satan yerlerin başında Golden Arrow Tattoo Supply gelmektedir. Her türlü kalıcı makyaj malzemesini
www.dovmemalzemesi.com online alışveriş sitesinden kredi kartınızla taksitli satın alabilirsiniz.

Kalıcı Makyaj Malzemesi
Kalıcı Makyaj Makinesi
Kalıcı Makyaj Makinası
Kalıcı Makyaj Uçları
Kalıcı Makyaj İğnesi
Kalıcı Makyaj İğneleri
Kalıcı Makyaj Boyası
Kalıcı Makyaj Boyaları
Kalıcı Makyaj Boyaları
Kalıcı Makyaj Makinaları
Kalıcı Makyaj Makineleri

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.