Piercing Bakımı Nasıl Yapılır?

10-09-2024 11:58
Piercing Bakımı Nasıl Yapılır?
Piercing Bakımı Nasıl Yapılır? 

Profesyonel bir piercing uygulayıcısı, steril bir ortam, tıbbi ekipmanlar, cerrahi malzemelerden üretilmiş kaliteli bir takı... Bu şartlarda yeni bir piercing sahibi olabilirsiniz. Piercing uygulamanız yapıldıktan sonra bununla ilgilenmek tamamen size kalmış. Sorunsuz bir iyileşme süreci sağlamak için piercing uygulayıcınızın önerilerine mutlaka uymalısınız. Bunun yanında vücudunuzun nasıl çalıştığını anlamanız önemlidir. Sağlıklı beslenmek ve bol su içmek iyileşme sürecine yardımcı olacaktır. Yatak takımınızın, gözlüklerinizin ve yeni piercinginizle temas edebilecek diğer şeylerin temiz olduğundan emin olun. Mümkün olduğunca dokunmayın, piercinginizi hareket ettirmeyin. Uygulayıcınızın belirttiği sıklıkta (genelde günde en az 3 defa) piercing aftercare solüsyonlar ve pamuklu kulak çubuğu yardımı ile bölgeyi temizleyin ve kurulayın.
Türkiye'de piercing sektörüne yön veren Golden Arrow Tattoo Supply bu noktada Optimus Piercing Aftercare sprey solüsyonunu tavsiye eder. Dermatolojik olarak test edilmiş, vegan ve parabensiz temiz içeriği ile Optimus Piercing Aftercare Piercing iyileşme sürecinizdeki en güvenli dostunuzdur.
Unutmayın piercing bölgesinde nem en istemediğimiz durumdur. Piercing delim yerinizin steril ve kuru olması iyileşmenin baş şartıdır. Herhangi bir sebeple iyileşme süreciniz sekteye uğradıysa (darbe almak, bakteri oluşumu vs...) multivitamin almayı düşünün. Çinko ve C Vitamini içeren multivitaminler vücudunuzun iyileştirme yeteneklerini artırabilir. Herhangi bir enfeksiyon belirtisi varsa (bölgede kızarıklık, şişlik, ağrı ve ateş) piercing uygulayıcınızı mutlaka ziyaret edin. Piercing uygulayıcınız önermeden antibiyotik içeren krem, jel ya da haplar kullanmayın. Bölgeye batikon, oksijenli su gibi sıvıları uygulamayın. 
Vücudunuzun her bölgesinin Piercing bakımı farklılık gösterebilir. Dudak ve ağız bölgesi Piercing bakımı ile kulak bölgesi Piercing bakımı kesinlikle aynı değildir. Ağız gibi iç ve ıslak bölgelere uygulanan piercinglerde yeme-içme alışkanlıklarınızı bir süreliğine tamamen değiştirmeniz gerekir. Ağız, yanak, dil piercingleri sıvı tüketimi gerekli kılar. Bölgenin temizliği tükettiğiniz tüm yiyecek içeceklerle doğru orantılıdır. Alkol ve sigaradan kesinlikle uzak durmanız gerekir. Bölgeyi tahriş edecek ya da enfeksiyona sebebiyet verecek alkol ve mayalı gıdalardan uzak durmalısınız. Süt ve süt ürünleri de bu noktada bir süre veda etmeniz gereken ürün gruplarından... Ağız gargaraları ile ağız içi temizliğinizi yapmanız da ihmal etmemeniz gereken bir yöntem.
Genital bölge piercingleri ve dermal piercing adı verilen punch ile bölgeden doku çıkarımı yoluyla yerleştirilen vücut takılarınızın bakımı ise büyük bir titizlik gerektirir. Bu tür uygulamalarda bölgeye buz kompresler ve çeşitli dermatolojik ilaçlar uygulanabilir. Bunları uygulayıcınızın belirttiği periyotlarda yapmalısınız. Eldiven yardımı ile bakım yapmanız önerilir. Cinsel hayatınızda bir süre aralık bırakmanız gerektiğini unutmayın. Piercing bölgenize ten ve ve vücut sıvı teması kesinlikle istenmeyen bir durumdur. 
Helix ve Anti Helix: Kulağın dış kıkırdak dokusuna takılan piercinglerdir. Bölgeye genellikle düz bar ya da halka piercing takılır. Kıkırdak dokuda kan akışı az olduğu için iyileşme süresi 2 ila 6 ayı bulabilir. 
Conch: Kulak kepçesinin alt ve üst bölümü delinerek yapılır. İç ve dış conch olmak üzere iki farklı çeşittir. Düz ya da labret piercingler tercih edilir. İç conch bölgesindeki kıkırdak doku daha kalın olduğundan iyileşme süresi 3 – 8 ay arasında değişebilir. Bu süre, dış conch için 2 ila 6 ay arasındadır.
Tragus ve Anti Tragus: Kulak kanalının girişindeki kıkırdak dokuya veya tam karşısına uygulanan piercinglerdir. Düz bar, halka ya da labret piercingler tercih edilebilir. Her iki piercingin de tahmini iyileşme süresi 2 – 6 ay arasındadır.
Köprü: Kulak kepçesinin sol ve sağ kenarlarından geçer. Öncelikle iki ayrı piercing takılır. İyileşme sürecinin ardından düz bar piercing ile köprü tamamlanmış olur. Köprü piercing ortalama 2 – 6 ay arasında iyileşir.
Labret: Dudağın alt kısmında istenilen bir yer delinerek yapılır. Dik labret ise dudağın alt kısmından üst ortasına doğru delinerek takılan piercingtir. Bu piercingler ortalama 1 – 2 ay içerisinde tamamen iyileşir.
Madonna – Medusa – Monroe: Dudağın üst kısmının sağ, orta ve sol kısmına takılan piercinglerdir. Bu bölge, tabanca ile delim yapmaya uygun değildir. Labret piercingler tercih edilebilir. 1 – 2 ay içerisinde iyileşme gözlemlenir.
Yanak: Uzun bir labret piercing takılır. İğneyle delinmesi gereken bu bölgeye 12 mm kalınlığında 24 mm uzunluğunda piercing uygulanır. İyileşme süreci 4 – 8 ay sürebilir.
Kaş: Bu piercing dikey, yatay ya da açılı olarak delinebilir. Banana piercingler tercih edilebilir. Bölgenin iyileşme süresi yaklaşık 3 ila 6 aydır.
Septum: Burnun sağ ve sol hava yolunu ayıran duvar delinerek septum piercing takılır. Bölge, bir iki ay içerisinde iyileşir.
Dil: Altından üstüne doğru dikey olarak delinen dile kalınlığı 1,6 mm olan düz bar piercing takılır. Bölgenin tamamen iyileşmesi yaklaşık 2-8 ay sürebilir.
Göbek Deliği: Genellikle dikey olarak delinerek piercing takılır. 1,6 mm kalınlığında muz piercingler tercih edilebilir. Göbek deliğinin iyileşmesi 3 – 6 ayı bulabilir.
Göğüs Ucu: İstenilen açıyla delinebilir. Düz bar, halka ya da muz piercing takılabilir. 3 ila 8 ay arasında tamamen iyileşme gözlemlenir.
Piercing iyileşme süreleri genel olarak 1-8 ay arasında değişebilir. Buna ek olarak kişisel temizliğinize özen göstemenizi ve doğru bir piercing sonrası bakım rutini uygulamanızı öneririz. Tüm Piercing bölgelerinde iyileşme sürecinizi Optimus Piercing Aftercare ile tamamlayabilirsiniz. Güvenle kullanabileceğiniz bu ürün tüm Türkiye'deki piercing stüdyolarında ve piercing yaptıran kullanıcılar arasında en popüler üründür. 
Golden Arrow Tattoo Supply mağazası ve www.dovmemalzemesi.com websitesinden ürünü inceleyip sipariş verebilirsiniz. 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.